Het is gelukkig niet bewolkt vandaag

Het is beter oprecht alleen
Dan hypocriet samen

Bent u met een foute partner?
Maak u dan snel uit de been
Amen

Debuutbundel                            
Bob Blinkhof is een jonge dichter en verwierf bekendheid door het schrijven van simpele en treffende versjes. Nog geen jaar nadat Bob naar eigen zeggen ‘voor de lol met wat zinnetjes schrijven’ begon, werd Bobs debuutbundel Het is gelukkig niet bewolkt vandaag uitgegeven. Sinds 2 juni 2017 is het boek te koop.

“Bob worstelt op charmante wijze met de liefde, de leegte en het leven en heeft dat in “Het is gelukkig niet bewolkt vandaag” prachtig weten op te tekenen.”

Het centrale thema van de versjes in deze debuutbundel zijn de dingen waar hij als mens, coach en ontwikkelaar ook vaak tegenaan loopt, namelijk het feit dat je van het leven soms ‘A’ verwacht, maar dat ‘B’ is dat je gegeven wordt. Dit doet vooral pijn als het op liefdesgebied aan komt. Bob is daarin ervaringsdeskundige en verwerkte zijn pijn met versjes schrijven.

Het is Bobs eigen observatie dat de kunst van het leven misschien wel is om ‘B’ te leren ontvangen en hier op een juiste manier mee om te gaan. Of zou je tegelijkertijd zou kunnen beginnen ‘A’ niet te verwachten? En overkomen de dingen je, of kun je zelf ‘snoeien’ om te ‘groeien en bloeien’? Wat is juist? Daar geeft de bundel je uiteraard geen antwoord op, maar je wordt wel uitgedaagd verder te denken.

Bob flirt met het leven en met poëzie. Hij zoekt in deze eerste bundel duidelijk naar een vorm die het best bij hem past. In zijn stijl herkennen we een knipoog naar Toon en een taalkundige liefkozing voor Annie. In zijn versjes plaatst Bob de petit bonheur uit het leven op een voetstuk. De waarde zien van de kleine geluksmomenten en dat in woorden vangen, dat is waar de kracht van Bob ligt.

Tussen de regels door geeft Bob de lezer zo nu en dan een vette knipoog. Want, zo lijkt hij ons te willen zeggen, het leven an sich is soms al pittig genoeg. Daar hoef je niet zoveel voor te doen. Laten we hopen dat het niet bij flirten blijft, maar dat Bob uit is op meer.”

Samenwerking bij de bundel
In ‘Het is gelukkig niet bewolkt vandaag’ is er een mooie samenwerking ontstaan tussen Bob Blinkhof en kunstenaar/fotograaf Olof Wessels. In het creatieve proces werden Bob en Olof bijgestaan door hun steun-en-toeverlaat Monique Elsing. Het uitdagende spel tussen beeld en versjes maakt de bundel uniek en geeft het boek een sterk karakter.

Lichtbrengen
Zorg dat je woorden van liefde gebruikt
Altijd en niet voor even

Dan pas weet je dat je een lichtbrenger bent
In andermans leven

Videoclips
Bijzonder aan het project is dat een aantal versjes is omgezet naar videoclips. Kijk hieronder naar de clip behorende bij het gedicht ‘Doe maar zonder‘.

Bestellen
Het is gelukkig niet bewolkt vandaag is een uniek versjesboek, met een eigen geluid en simpele stijl. Doordat de bundel leesbaar is voor iedereen, vol met mooie foto’s en een geweldige lay-out, is dit niet alleen een boekje dat leuk is om zelf te hebben, maar ook leuk is om weg te geven! U kunt deze bundel bestellen door hier te klikken.

Dank aan alle mensen op de achtergrond
Het boek is mede mogelijk gemaakt door ontzettend veel mensen die hielpen bij het snoeien, bloeien en groeien. Het gaat te ver iedereen hier te vermelden en dan zouden er waarschijnlijk ook mensen worden overslagen. Toch wil Bob – ook op deze internetpagina – alle vrienden, familieleden en bekenden die model hebben gestaan in de bundel bedanken voor de medewerking tijdens dit geweldige project.

Dichter op uw evenement of onderwijsinstelling
Voor wie interesse heeft, is Bob Blinkhof als dichter te boeken voor diverse gelegenheden. Samen met de opdrachtgever wordt hier een offerte bij gemaakt. Neemt u hiervoor contact op met Bob via het kopje ‘contact’.

Wat anderen over “Het is gelukkig niet bewolkt vandaag” zeggen:

 • Bob worstelt op charmante wijze met de liefde, de leegte en het leven en heeft dat in “Het is gelukkig niet bewolkt vandaag” prachtig weten op te tekenen.
  Mirte van der Graaf, recensent en gedichtenkenner
 • Nooit gedacht dat ik zo’n (…) trotse uitgever zou zijn die de eer te beurt zou vallen om zijn dichtdebuut te publiceren. Wie had ooit kunnen vermoeden dat er in deze dromer, wereldverbeteraar en multi-getalenteerde duizendpoot nog ruimte zou zijn om een dichter te huisvesten? Of misschien is het wel juist daarom, dat hij kan blijven verrassen met zijn tomeloze, onuitputtelijke en aanstekelijke energie (…). Deze bundel bevat foto’s en (zoals Bob zelf het liefst zegt) ‘versjes’ die een unieke, humoristische en bovenal een unieke eigenzinnige blik op de wereld om ons heen werpen.
  Jeroen Bakker, uitgever.
 • Deze bundel is zó intens en zó verstaanbaar. Wat vind ik het prachtig! Wat een zachte, creatieve weergave van het gewone leven. Ik wil u aanraden: lezen! Voelen! Bloeien! En je persoonlijke rotzooi… snoeien! Dan is opnieuw beginnen heerlijk. En daarbij blijkt ook verschoond verder lopen oké.
  Gerard Korver, auteur van ‘Op weg naar een nieuwe samenleving‘ en ‘De 7 Essenties voor Geluk in je Relatie
 • Afgelopen zomer heb ik samen met Bob het project COP Indonesië begeleid. Als ik daaraan terugdenk, dat zie ik de ritjes in de auto door de rijstvelden voor mij. En Bob: die voor mij zit te schrijven in zijn notitieboek. Als hij klaar is, kijkt hij met glinsterende ogen om: “Mag ik hem voorlezen…?”  (…) Zijn versjes zijn simpel en gaan over het alledaagse, maar vinden een diepe betekenis. Elk versje doet iets met mij: door sommige schiet ik in de lach, door andere ga ik nadenken. Maar één ding is zeker: de gedichten komen recht uit zijn hart.
  Yvette Proost, begeleider COP Indonesië en vriendin van groei en bloei
 • Ook al ben ik dood na zo’n zondag werken (voor de bundel, red.): ik ben bovenal TROTS op dit project! Een bijzonder eindproduct, jouw versjes, gedichten gebundeld, En dan het proces, de maandenlange voorbereiding (…)! Al die mensen, die uit hoeken en gaten komen, elkaar niet kennen, maar samenkomen in de bundel: het episch centrum. Al jouw talenten komen samen: schrijven, filosoferen, de wil om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, de ervaring die je hebt opgedaan tijdens je reizen, het ontwikkelen van een taalcursus, toneel, presenteren, coachen, leerkracht, begeleider, verbinder, harde werker en enorme doorzetter zijn met je humor, je hebbelijk- en onhebbelijkheden, je idealisme en perfectionisme. En voor mij ben je een bijzondere vriend!
  Monique Elsing, creatief levenskunstenaar en ondersteuner bij de bundel.
 • Prachtig, indrukwekkend, ontroerend, mooi. Een aantal verzen kan ik linken aan deze en genen. Dat maakt het door de stille hinten, nog mooier! Ook prachtige fotografie! Kortom: een briljantje!
  Jos Settels, gedichtenliefhebber en orthopedagoog