Het is gelukkig niet bewolkt vandaag

Het is gelukkig niet bewolkt vandaag

5/5
'Bob worstelt op charmante wijze met de liefde, de leegte en het leven en heeft dat in Het is gelukkig niet bewolkt vandaag prachtig weten op te tekenen.'
Mirte van der Graaf
Recensent
Foto bij het gedicht 'Oprecht alleen zijn' (zie hieronder)

Over de dichter

Bob Blinkhof verwierf als dichter bekendheid door het schrijven van allerlei treffende gedichten en verzen. Nog geen jaar nadat Bob naar eigen zeggen ‘voor de lol’ met dichten begon, werd zijn debuutbundel Het is gelukkig niet bewolkt vandaag al uitgegeven. Een eerlijke bundel over het gewone leven, met bij elk gedicht een prachtige foto gemaakt door de creatieve fotograaf Olof Wessels. De bundel is vanaf het eerste moment zeer goed ontvangen. Kijk hieronder rond om hier een indruk van te krijgen, bestel de bundel via onderstaande knop, of doe hem iemand cadeau!

Oprecht alleen zijn

Het is beter oprecht alleen
dan hypocriet samen

Bent u met een foute partner? 
Maak u dan snel uit de been
Amen

Uit ‘Het is gelukkig niet bewolkt vandaag’

Thema van de bundel

Het centrale thema van de versjes in deze debuutbundel zijn de dingen waar Bob als mens of coach vaak tegenaan loopt, namelijk het feit dat je van het leven soms A verwacht, maar dat B is wat je gegeven wordt. Dit kan pijn doen; ook op het gebied van de liefde.

Ook Bob is daarin ervaringsdeskundige; hij verwerkte, overdacht en kwam zijn pijn mede te boven door het schrijven van deze gedichten. Bobs eigen ervaring is dat ‘de kunst van het leven’ misschien wel is om B te leren ontvangen en hier op een juist manier mee om te gaan. Maar wat is juist? Zou je misschien al kunnen beginnen door A niet te verwachten? En overkomen de dingen je, of kun je zelf ‘snoeien’ om te ‘groeien en bloeien’? Op de vraag over wat ‘het juiste’ is, daarop geeft de bundel uiteraard geen antwoord. Maar je wordt wél uitgedaagd verder te kijken.

Als ik later eerder doodga dan jij …
De Almachtige heeft ’t tijd gevonden mij van je af te pakken,
en ik kom in de hemel, is het nog niet voorbij.
Ik pak mijn hengel en laat het haakje zakken.

Ik weet: je kunt me nu niet geloven,
maar écht, als die dag daar is
zal ik jou met dat haakje vangen
en til ik je direct op naar boven.

5/5
'Wat een heerlijk bundel met verzen welke tot nadenken stemmen. Ik heb er geweldig van genoten. Absoluut leuk, zelfs prachtig, zeer aangenaam en verrassend diepgaand. Niet al te dik en lang, maar juist daardoor uitermate geschikt voor een kennismaking met deze kunstvorm en Bob Blinkhof in het bijzonder.'
Ronald van Dalfsen
Vertaler en publicist

Samenwerking

In Het is gelukkig niet bewolkt vandaag is een mooie samenwerking ontstaan tussen Bob Blinkhof en fotograaf en kunstenaar Olof Wessels. Bij het gehele creatieve proces werden zij bijgestaan door steun en toeverlaat Monique Elsing. Het uitdagende spel tussen beeld en versjes maakt deze bundel uniek en geeft het een heel eigen karakter. Voor deze bundel is zo’n beetje de hele familie- en vriendengroep van Bob ingesprongen als model of acteur.

Zorg dat je woorden van liefde gebruikt
Altijd en niet voor even

Dan pas weet je dat je een lichtbrenger bent
In andermans leven
'Bob flirt met het leven en de poëzie. In zijn stijl herkennen we een knipoog naar Toon en een taalkundige liefkozing voor Annie. In zijn gedichten plaatst hij de petit bonheur uit het leven op een voetstuk. De waarde zien van de kleine geluksmomenten en dat in woorden vangen, dat is waar de kracht van Bob ligt.'
Mirte van der Graaf
Recensent

Videoclips

Bijzonder aan deze bundel is ook dat een aantal gedichten is omgezet naar videoclips, zoals hieronder voor het vers ‘Doe maar zonder’. Ook is Bob geïnterviewd door Paul Haenen, als Margreet Dolman in de vensterbank.

Bestellen

Het is gelukkig niet bewolkt vandaag is een unieke bundel, met een eigen geluid en een simpele, verstaanbare stijl. Zoals dichtliefhebber Jos Settels mooi samenvatte: ‘Een briljantje!’ Doordat de bundel leesbaar is voor iedereen, vol staat met beeldende fotografie en een bijzondere lay-out heeft, is dit niet alleen een mooie bundel om zelf te hebben, maar ook om iemand cadeau te doen. Haal hem via onderstaande knop in huis!

Dankwoord

Deze bundel is mede mogelijk gemaakt door ontzettend veel mensen die hielpen bij het snoeien, bloeien en laten groeien ervan. Het gaat te ver om iedereen hier afzonderlijk te vermelden en dan zouden er waarschijnlijk ook mensen worden overgeslagen. Toch wil Bob – ook op deze internetpagina – nogmaals alle vrienden, familieleden en bekenden die model hebben gestaan in de bundel bedanken voor hun medewerking tijdens die onvergetelijke project.

Voor wie interesse heeft, is Bob ook als dichter te boeken voor diverse gelegenheden. Samen met de opdrachtgever wordt hier een offerte voor gemaakt. Neem hiervoor contact op via onderstaande knop.